17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prvi Sajam poljoprivrednih baranjskih proizvoda: Bit će meda, sira, alkohola, kulena…

1 min read
Dolaze vinari, proizvođači sira, mljekari, pčelari, proizvođači voća i povrća, kao i proizvođači alkoholnih i suhomesnatih proizvoda.

U subotu 30. travnja održava se prvi Sajam poljoprivrednih baranjskih proizvoda u Lugu, a gdje će tamošni poljoprivredni proizvođači izlagati od 10 do 20 sati.

– Sajmom želimo približiti svježinu i kvalitetu osnovnih prehrambenih proizvoda svim zainteresiranim građanima te izbjeći ponudu uvoznih proizvoda – najavljuju iz tamošnjeg LAG-a.

– Baranja danas uspijeva biti posebnom jer Baranjci čuvaju vlastite egzistencijalne tajne. Tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu i zanimljivim očuvanim autohtonim poljoprivrednim proizvodima – dodaju, uz zaključak kako se Baranja nikada ne otkriva do kraja.

– Dođite na sajam i polako istražujte Baranju uz priče i proizvode, okušajte poljoprivrednu ponudu regije. 
Ovo je prvi u nizu sajam koji želi približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima – zaključuju u pozivu iz LAG-a.

Dolaze vinari, proizvođači sira, mljekari, pčelari, proizvođači voća i povrća, kao i proizvođači alkoholnih i suhomesnatih proizvoda.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)