28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

That’s All Folks!? Posljednja tri kola su za špice i kokice!? Ili?

2 min read
Osijek ima 65 bodova, Hajduk 66, Dinamo 70. Do kraja prvenstva su 3 utakmice. Matematički je sve moguće, ali logički vjerojatno ništa.

‘Okliznuo’ se Dinamo danas protiv Lokomotive (1-1). Ali i Osijek protiv Istre, žestoko. Da je pobijedio, sada bi imao 67 bodova, drugo mjesto i svega 3 boda razlike. No…

Šteta! Žalosno je što ćemo sada, sve su prilike, zaboraviti sve dobre rezultate ove sezone, spominjati Slaven, Istru…, ali činjenica je da kada netko želi biti šampion – onda ‘male utakmice’ mora rješavati. Mala je korist od međusobnog omjera u derbijima s ‘velikom četvorkom’, kada je ‘velika četvorka’ pobijedila ‘ostalih šest’.

Osijek ima 65 bodova, Hajduk 66, Dinamo 70. Do kraja prvenstva su 3 utakmice. Matematički je sve moguće, ali logički vjerojatno ništa.

Osijek je u Rijeci ‘oslabio vatru’ borbe za naslovom, a danas protiv Istre ‘zalio vjedrom vode’. That’s All Folks!? Doima se kako su posljednja tri kola Prve HNL osječkim navijačima za špice i kokice. Ili?

Osijek je danas protiv Istre krenuo furiozno, do 12. minute imao 2-0, golovima Lovrića (4′) i Caktaša (12′), ali je do 39. minute to postalo 2-2, golovima Perkovića (19′) i Galilee (39′).

– Svi smo razočarani. Isprike ovim divnim navijačima, Težaj je ovo put. Uvijek svi pokušavamo dati maksimum, ali ne ide svaki puta sve kako treba… – kazao je među ostalim poslije utakmice Lovrić.

– Ne možemo biti zadovoljni bodom. Ne mogu ništa prigovoriti dečkima… – kazao je među ostalim i trener Bjelica.

– Idemo odigrati sve do kraja, počevši od Dinama u nedjelju, pokušati pobijediti, a hoćeli to biti za vrh ili ne… – zaključio je.

Sljedeće kolo Osijek igra protiv Dinama na Maksimiru, potom nam u goste dolazi Lokomotiva, a u posljednjem kolu idemo u goste Gorici. Dinamo će poslije nas u Šibenik, u zadnjem kolu igrati s Hajdukom. Hajduk gostuje prije zadnje utakmice na Rujevici i dočekuje Istru.

Stvari stoje ovako – Dobije li Osijek Dinamo u Zagrebu, a onda to učini i Hajduk, ili mu uzme bod, uz uvjet da Osijek pobijedi i ostale dvije utakmice, a Hajduk izgubi ili remizira bar jednu, Osijek može biti prvak. Realno? Hajduk će još s Rijekom i ‘prosuti bodove’, ali ponavljamo – Osijek mora sve pobijediti, a Dinamo izgubiti jednu i makar još remizirati jednu utakmicu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)