29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek otvorio Erste Plavu ligu! Jer smo uvijek rekorderi! Najbolji idu na Hanžek!

2 min read
Glavni organizator ove priredbe Osijek je odabrao za start.

Rezultat ‘klincima’ svakako nije sporedan, ali iz roditeljske perspektive važan je nastup i bavljenje sportom. Pa i iz perspektive Grada Osijeka i organizatora. U Osijeku je danas održana Erste Plava liga, atletsko natjecanje školaraca, pod ravnanjem sponzora čije ime natjecanje nosi. Cijeli događaj upriličen je na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku.

– Meni je zaista drago da Grad Osijek sudjeluje u Erste Plavoj ligi. Posebno mi je drago da je otvorenje u Osijeku. Želim nam biti rekorderima po broju djece, da ćemo prijeći 1.000 djece sudionika. Hvala AK Osijek Žito na sudjelovanju, organizaciji, a pozivam i djecu da su u perspektivi još više pridruže. Zahvaljujem i Erste banci što podržava ovo natjecanje – kazao je dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin.

Glavni organizator ove priredbe Osijek je odabrao za start.

– Uvijek je Osijek rekorder. Zato je to tako. Presretni smo zbog sudjelovanja. Održavamo ligu u 9 gradova u Hrvatskoj. Atletika je raznovrsna i sva djeca mogu u njoj otkriti svoj talent. Sretni smo kao organizatori što imamo podršku HOO-a, HAS-a… Mislim da ćemo ove godine srušiti rekord lige. Osijek je uvijek bio iznad 1.000 sudionika, zatim Rijeka, ukupno i do 6.500 natjecatelja u Hrvatskoj – rekla je Ivana Brkljačić ispred organizatora natjecanja.

Prvoplasirani i drugoplasirani će ‘klinci’ nastupiti na Hanžeku u Zagrebu.

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport i Atletski klub ,,Slavonija-Žito Osijek”(organizator u Osijeku), uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Boris Hanžeković Memorijala.

Foto: Grad Osijek