29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

E, naši studenti… Ovo je epilog ‘roštiljade’! Unikom čisti, a ‘grill majstori’ na predavanju…

1 min read
Iako su roštiljade studenata vrlo draga i željena manifestacija, svjedoči mladosti i živosti Osijeka, ne bi bilo loše da se ubuduće studenti među sobom, uz organizaciju događaja, značajnije 'zabave' i međusobnim pritiskom na održavanju čistoće.

U Osijeku su jučer u sveučilišnom Kampusu održani Studentska roštiljada i koncert. Ususret događaju Grad Osijek je za svoje studente pokosio travu, odnosno gradska tvrtka Unikom. Štoviše, postavljeni su i koševi za otpatke. Sve je, pojednostavljeno rečeno, učinjeno da se ovakav prizor ne bi zatekao sljedećeg jutra na zelenoj površini. A onda… Svanula je zora, ‘otišao mrak’, a ujutro se ukazala količina smeća za kamionske kapacitete.

Kako doznajemo, vlasnik površine je osječko sveučilište, odnosno Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, ali je Unikom, makar nije njihova obveza, već želja i potreba, krenuo u čišćenje prostora. Osim što izgleda ružno, zagađuje, uslijed kakvog vjetra smeća bi moglo biti po cijelom Donjem gradu.

Ostali su otpatci pakiranja mesa, sokova, raznih pića i grickalica, papiri, plastika…

Iako su roštiljade studenata vrlo draga i željena manifestacija, svjedoči mladosti i živosti Osijeka, ne bi bilo loše da se ubuduće studenti među sobom, uz organizaciju događaja, značajnije ‘zabave’ i međusobnim pritiskom na održavanju čistoće.

Foto: Čitatelj