18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat povukao još jedan proizvod s polica!

1 min read
- Zbog zaštite potrošača mole se kupci da proizvod Kumin u prahu, TRS, 100 g ( 4532 Jeera Powder Cumin TRS 100 g) sa navedenim rokom ne konzumiraju te da proizvod vrate u trgovinu Pekinška Patka, Vlaška 78 kako bi dobili povrat novca - napisali su i iz tvrtke.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda JEERA kim/kumin u prahu, 100g, trgovačkog imena Jeera Powder Cumin, sa rokom trajanja do 30.4.2023., zbog utvrđene povišene razine pesticida klorpirifosa – javlja na mrežnim stranicama HAPIH i nastavlja…

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ. Detaljnije informacije o opozivu dostupne su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom: Novosti | PEKINŠKA PATKA (pekinska-patka.com.hr) – zaključuje HAPIH.

– Zbog zaštite potrošača mole se kupci da proizvod Kumin u prahu, TRS, 100 g ( 4532 Jeera Powder Cumin TRS 100 g) sa navedenim rokom ne konzumiraju te da proizvod vrate u trgovinu Pekinška Patka, Vlaška 78 kako bi dobili povrat novca – napisali su i iz tvrtke.

Foto: Pixabay (ilustracija)