18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Craft Beer Festival ‘pun kao šipak’! Radić: “Svi kapaciteti u Osijeku popunjeni”

2 min read
Craft Beer Festival nastavlja se i sutra. Nema sumnje kako će biti dobro. Napokon, sutra će biti prezentirano 5 novih piva.

Ni pandemija nije prethodnih godina oduzela ovaj dragulj za pivopije, nije ga ‘izbacila’ iz Sunčane ulice! Craft Beer Festival se vratio i ove godine, u 6. izdanju, jači nego ikada! U Osijeku je večeras u Sunčanoj održan genijalni trenutak za sve pivoljupce, raskošna ‘trpeza’ ne-industrijskih piva, od kojih ne znaš koje je bolje.

– Tradicija piva u Osijeku je duga od 1664. godine. Tada smo dobili prvo pivo. A ovo je događaj koji obogaćuje turističku ponudu. I danas, samo da znate, svi kapaciteti su u hotelima u Osijeku popunjeni. Štoviše, godinu smo počeli jako dobro i sve su prilike da će brojke iz ’19. godine biti nadjačane. Čestitam organizatorima što su doveli preko 80 različitih piva i proizvođača. A imamo i pravu ljetnu temperaturu – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić po dolasku na Craft Beer Festival, kojem je društvo pravio i dožupan.

– Prošle godine je bilo malo pod nekakvim mjerama, ali ove godine imamo preko 25 izlagača i preko 80 vrsta piva. Sve su učinili za sjajno druženje i za osmjeh – dodao je Mato Lukić.

– Specifično je za ovu godinu da smo povećali broj izlagača, ima ih i iz inozemstva. Imamo prezentacije preko 10 novih piva, nespecifičnih za festival. Prvi puta su u Osijeku. Proširili smo priču s hrvatske craft scene, a došli su nam prijatelji i iz Srbije i iz Slovenije. Piva je preko 80, a specifičnih okusa 60… – nizao je organizator Tibor Kainz.

Craft Beer Festival nastavlja se i sutra. Nema sumnje kako će biti dobro. Napokon, sutra će biti prezentirano 5 novih piva.

Foto: Ivan Kapetanović (za OsijekExpress.com)