18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku održan Gospodarski susret Poljska -Hrvatska 2022.

2 min read
Počasni konzul Pawel Włodarczyk izrazio je zadovoljstvo što boravi u Osijeku s delegacijom poljskih tvrtki.

Kako bi se ojačala gospodarska suradnja između osječkih i poljskih tvrtki u prostorijama osječkog poduzetničkog inkubatora BIOS održan je Gospodarski susret Poljska- Hrvatska 2021.

Okupljene je pozdravila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo danas u mogućnosti pozdraviti ovako veliki broj tvrtki iz Poljske, koje su zainteresirane za gospodarsku suradnju s Osijekom, a isto tako i predstavnika kulture. Riječ je o nastavku poslovnih razgovora koji su obavljeni u Poljskoj tijekom rujna prošle godine, a sada krećemo na sljedeću razinu, konkretizaciju poslovne suradnje. Svakako najzaslužnija osoba je počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu, g. Paweł Włodarczyk, kojemu se ovim putem još jednom od srca zahvaljujem na operativnosti i kooperativnosti te gostoljubivosti iskazanoj tijekom našeg boravka u Poljskoj.“- istaknula je zamjenica Crnković.

Počasni konzul Pawel Włodarczyk izrazio je zadovoljstvo što boravi u Osijeku s delegacijom poljskih tvrtki.

„Ovo je i za poljske tvrtke važna suradnja, ali još više za hrvatske i osječke jer je Poljska velika zemlja i velika prilika za sve one koji traže svoj prostor izvan granica Hrvatske. Ovdje smo da pomognemo da se ostvari ta suradnja.“- izjavio je počasni konzul Włodarczyk i zaključio da ga osječka regija podsjeća na varšavsku i da se u Osijeku jako dobro osjeća.

U sklopu kulturne suradnje gosti iz Poljske večeras će u osječkom HNK- u nazočiti premijeri tragedije Fedra“ koja će biti titlana na poljskom jeziku.

Tekst i foto: Grad Osijek