19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ZOO vrt u Osijeku jučer imao najavljenu edukativnu šetnju za posjetitelje!

2 min read
- Upravo zbog toga što naše posjetitelje želimo poučiti kako pravilno istraživati zoološke vrtove, odlučili smo se organizirati ovu edukativnu šetnju - rekli su iz ZOO vrta.

– …edukativnom šetnjom kroz Zoološki vrt odgovorili smo na mnoga pitanja koja nam naši posjetitelji često postavljaju. Primjerice, kako promatrati životinje, zašto je važna gusta vegetacija u pojedinim nastambama, u koje doba dana ili godine možemo češće vidjeti određenu vrstu, a u koje rjeđe i još puno toga… – prenijeli su dio dojmova s jučerašnje edukativne šetnje ZOO vrtom iz Unikomove radne jedinice.

– Veselimo se novim susretima i ovakvim edukativnim šetnjama koje ćemo se svakako truditi ponoviti – zaključuju.

Inače…

ZOO vrt je ima edukativni obilazak, u kojem su pokazali kako se najkvalitetnije i najsvrsishodnije istražuje, primjećuje i razumije životinje. Koncept modernih zooloških vrtova više nije izlaganje životinja u neadekvatnim nastambama u kojima one borave u uvjetima koji nisu prilagođeni njihovom prirodnom okruženju. Smještanje životinja u malene nastambe, bez prostora u kojem se životinja može osjećati sigurno, zaštićeno i u kojem je njezin bioritam narušen zastario je sistem koji nije u skladu s dobrobiti životinja. Osječki Zoološki vrt zato je svoje nastambe prilagodio i prilagođava ih isključivo dobrobiti životinja, a sam obilazak vrta trebao bi biti polagani i pažljivi kontakt sa živim svijetom u kojem je razumijevanje životinja i učenje o važnosti očuvanja njihovog staništa jedan od osnovnih motiva za posjetu.

– Upravo zbog toga što naše posjetitelje želimo poučiti kako pravilno istraživati zoološke vrtove, odlučili smo se organizirati ovu edukativnu šetnju – rekli su iz ZOO vrta.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments