Sri. srp 6th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Već se lijepe pločice u olimpijskom bazenu na Kopiki! Radić: U srpnju na kupanje!

2 min read
- Ponovno smo ovdje, nakon malo više od 4 mjeseca i bez imalo dvojbe vidimo da radovi napreduju i više nego dobro - počeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući da uz gradsku investiciju i Osječko-baranjska županija sudjeluje s oko 2 milijuna kuna.

Kompletan olimpijski bazen na Kopiki, sa sve četiri strane, oblijepljen je pločicama. Taj dio je već gotov. Nogoperi i prilazi bazenu su ‘šalovani’, beton naliven… Bazen s posebnim sadržajima, s kafićem, toboganom…, nekadašnji duboki, cijeli je u betonu, spreman za polaganje keramike. Dame i gospodo, u srpnju ‘anno domini’ 2022., znači za oko dva mjeseca, nema prepreka da se Osječanke i Osječani okupaju na Kopiki, prvi puta poslije dvije godine od zatvaranja iste i prvi puta u rekonstruiranim bazenima od izgradnje prije 46 godina. A onda, do skorog natječaja Ministarstva turizma, krenut će se i u rekonstrukciju preostala dva bazena.

Izvođač radova Projektgradnja plus, direktor Ivica Crnković, veli kako zapreka za dovršenje nema, da sav materijal imaju, kako je sve naručeno s danom potpisivanja ugovora i da je globalna situacija tek ponešto utjecala na njih, da ih je vrijeme zimus ‘pomazilo’ dovoljno da izmjeste stare bazene i pripreme nove. A zadovoljan radovima do 30 milijuna kuna bio je svakako gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Ponovno smo ovdje, nakon malo više od 4 mjeseca i bez imalo dvojbe vidimo da radovi napreduju i više nego dobro – počeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući da uz gradsku investiciju i Osječko-baranjska županija sudjeluje s oko 2 milijuna kuna.

– Prvi puta nakon 46 godina imamo uskoro rekonstruirane bazene, prvi puta klorirana voda neće otjecati u korito Drave, prvi puta neće biti gubitaka vode. U srpnju ove godine ćemo se kupati u ova dva bazena, a potom nastavljamo s rekonstrukcijom ostalih, čim se za to steknu natječajni uvjeti, a dokumentacija s naše strane je već u izradi – kazao je Radić.

– Veseli me da će bazeni vrlo brzo biti gotovi. Raduje se svatko od nas tome, svakako i mi koji smo ovdje napravili svoje prve plivačke korake – dometnuo je dožupan OBŽ Mato Lukić.

Istovremeno, dok traje rekonstrukcija bazena, počela je i izrada opločnjaka, u čemu sudjeluje Unikom. Direktor Igor Pandžić najavio je i skoru sjetvu trave, polaganje komposta i svakodnevno zalijevanje.

Napokon, što se cijene ulaznica tiče, one će biti popularne. Gradonačelnik Radić kaže da se o cijeni razgovori još nisu vodili, no da je apsolutno izvjesno kako cijena neće biti visoka, već naprotiv.

Foto: OsijekExpress.com