21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vladimir Ham postaje novi intendant HNK u Osijeku!?

1 min read
...do 1. travnja 2023. godine traje mandat Draženi Vrselja i ona je do tada intendantica HNK u Osijeku.

Vladimir Ham je odlukom Kazališnog vijeća predložen za novog intendanta HNK u Osijeku. Između njega i aktualne intendantice Dražene Vrselja, Vijeće je, doznajemo glasalo u korist Hama, što nam je potvrdio i sam predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham.

Pa ipak, do njegovog imenovanja intendantom HNK u Osijeku, prijedlog moraju potvrditi osnivači kazališta, što su u osječkom slučaju Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, odnosno moraju prijedlog i izbor Vijeća potvrditi Gradsko vijeće i Županijska skupština. Kada i ako potvrde prijedlog i odluku Kazališnog vijeća, a pri čemu ne mogu predlagati nikoga drugog, konačno imenovanje potvrđuje Ministarstvo kulture.

Inače, zakonski se ovaj izbor proveo već sada, jer obveza je to učiniti godinu dana prije isteka mandata aktualnog intendanta/ice, što će reći da Ham dužnost može preuzeti od 1. travnja 2023. godine. Natječaj je bio raspisan godinu prije.

Do tada, do 1. travnja 2023. godine, traje mandat Draženi Vrselja i ona je do tada intendantica HNK u Osijeku. A onda, sve su prilike, preuzima Ham.

Vladimir Ham, osim što je i sada kulturni djelatnik, zaposlenik Dječjeg kazališta u Osijeku, dugi niz godina prisutan je u kulturnim događanjima i institucijama u Osijeku, nekoć dogradonačelnik Osijeka, danas predsjednik Gradskog vijeća.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)