20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Trči se Krug za Jug! Zakratko staje promet, autobusi moraju okolo… VPG, Čepin, Kanižlićeva…

3 min read

S otklonom od tjedan dana, u subotu se najzad trči Krug za Jug. Utrka je bila odgođena prošle subote zbog loših vremenskih prilika, ali iz GČ Jug 2 ustrajali su na održavanju iste i odmah ju najavili za ovaj vikend. Tako da nema sumnje kako će i sutra na Jugu 2 opet biti organizirana vrhunska sportska i zabavna mansifestacija, proslava Dana Gradske četvrti praktički biti nastavljena i ovaj vikend.

Pa ipak, neke informacije morate znati, a tiču se prometa…

– Dragi sugrađani, sutra (subota 04.06.) utrka je Krug za Jug. U razdoblju od 10:45 do 11:30 sati zaustavlja se promet u navedenim križanjima ulica (niže se nalazi popis nap.a.). Volonteri će se nalaziti na raskrižjima u bijelim majicama sa logom utrke. Molimo vas za razumijevanje. Vidimo se na utrci – javili su iz GČ Jug 2.

A privremenu regulaciju prometa uvodi i GPP, za tramvaj i autobuse…

– Obavijest putnicima autobusnih linija br. 1,2,3, 4, i 4B i tramvajske linije br. 2. Obavještavamo korisnike javnog gradskog prijevoza da će se u subotu 4. lipnja 2022., zbog zatvaranja prometa na dionicama na kojima će se održavati utrka građana „KRUG ZA JUG“, izmijeniti trase prometovanja autobusnih i tramvajskih linija koje prolaze Opatijskom, Umaškom, Divaltovom i Ulicom J. R. Kira – javlja GPP i pojašnjava…

– Nova trasa prometovanja na autobusnoj liniji 1: Jug ll -Kanižlićeva- Vij.Petrove Gore-Jug ll: Iz smjera Gajevog trga vozi se ustaljenom trasom Vukovarskom do Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićeva polazna stanica kod kč.br. 57 (Kaufland), Svačićevom do Vukovarske i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta u Divaltovoj, Kirovoj, Opatijskoj i Umaškoj ulici neće biti u funkciji. Nova trasa prometovanja na autobusnim linijama 3,4: Čepin -Tenja i 4B: Briješće – Tenja Iz smjera Čepina (Briješća) vozi se ustaljenom trasom do Vukovarska/Svačićeva i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta na Vukovarskoj (Drvara), Vukovarska/Huttlerova i Divaltova Arbanas neće biti u funkciji. Povratak iz Tenje za Čepin i Briješće obavjat će se istom trasom (Svačićevom). Autobusna stajališta Divaltova ( Arbanas), Huttlerova (Plodine) i na Vukovarskoj (Drvara) neće biti u funkciji. Nova trasa prometovanja na autobusnoj liniji 2: Mačkamama – Uske njive – Gajev trg – Mačkamama. Iz smjera Uskih njiva vozi se ustaljenom trasom do Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićevom do Vukovarske i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta u Kirovoj, Huttlerovoj i Vukovarska (Drvara) neće biti u funkciji. Zbog privremenog zatvaranja Divaltove ulice za tramvajski promet, tramvaji će od Trga Ante Starčevića do Mačkamame prometovati ustaljenom kronologijom, a od Mačkamame do Juga II autobusi (presjedanje putnika s tramvaja na bus i obrnuto će biti na Mačkamami). Nova trasa prometovanja autobusa na tramvajskoj liniji 2 Iz smjera Mačkamame prometuje se ustaljenom trasom do križanja Divatove /Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićevom do Divaltove i dalje ustaljenom trasom do Mačkamame. Tramvajska stajališta na Divaltovoj (Kirova, Huttlerova, Ledine i Umaška ) neće biti u funkciji – pobrojao je GPP sve linije pod promjenom.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)