28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VINATLON! Sve što trebati znati! A i dijelimo 3×2 kotizacije! Časte Udruga i OsijekExpress!

3 min read
Kako god okrenete, Vinatlon je umjetnički, kulturni, vinski i na sve druge načine istinski spektakl, a koji je prošle godine itekako zabavio sudionike i posjetitelje.

Da krenemo od najvažnije stvari – Ovo ovdje, na linku, ispisano plavim slovima – to je prijavni OBRAZAC. Tu birate između vina, natjecanja, prijevoza…, ili uzmete sve. Jer, Vam je možda potrebno. A podrazumjeva se kako sjajno raspoloženje i dobru volju već i nosite sa sobom na drugi i fenomenalni mega vinski spektakl u Zmajevcu – VINATLON!

U organizaciji Udruge vinogradara Baranje Zmajevac, sljedećeg vikenda se (18. lipnja) održava drugi Vinatlon. Od 20 sati u Reformatorskom surduku zasvirati će i zapjevati Galija, na pozornici na kraju surduka. Ali, dok dođete do kraja surduka i do 20 sati, pred vama je niz sadržaja i vrhunskih vina, što je i posebnost Vinatlona u odnosu na druge manifestacije. Naime, na Vinatlonu se izlažu i nude samo buteljirana vrhunska vina, a za koje vi – imate kupone! Uzmete svoj ruksak i čašu, o čemu imate još informacija niže i krenete…

A sada, ukoliko želite sudjelovati u našoj igri i osvojiti dvije kotizacije (3x) za sudjelovanje na Vinatlonu, sljedećih nekoliko redaka je za vas. Dakle, sve što trebate je na Facebooku podijeliti ovaj ‘post’, javno, kao i u komentaru našeg ‘posta’, kojeg ćete podijeliti, označiti osobu s kojom želite ići na Vinatlon. Jednostavno je! Zar ne!? Igra počinje objavom ‘posta’ na Facebooku, a završava u petak 17. lipnja u podne, kada ćemo 3 osobe darivati s po dvije kotizacije. Svaka od tih osoba moći će dolaskom na Vinatlon, na ulazu pokazati osobnu iskaznicu i dobiti sve što joj je potrebno! Idemo!

A kasnije, nogom laganom od podruma do podruma, gdje se ispred toči vrhunska kapljica. Nema žurbe. Jer, sviraju vam i do tada, od 15 sati nadalje, Fantasy DJ Team.

A paralelno uz kušanje vina događaju se i brojne radionice, natjecanja…, od kojih je svakako najzanimljiviji Bačvatlon, ili jednostavnije – guranje bačve vina uz surduk. Svakako su tu još i Vinske igre, Šprica boca, Winepong, VinuPITnik… A nakon koncerta, odnosno još tijekom, počinje i ‘after’, u 20:30 sati, u Vinariji Zajec, u Katoličkom surduku.

Očekujte i gastro trenutke… Jedan od poznatijih baranjskih kuhara graha u ćupu već je najavio svoj dolazak, a nije jedini. Eno-gastro ponuda je sastavni dio Vinatlona.

Kako god okrenete, Vinatlon je umjetnički, kulturni, vinski i na sve druge načine istinski spektakl, a koji je prošle godine itekako zabavio sudionike i posjetitelje.

Jedino je vaš autor ostao trijezan, jer je takvu ‘slamku izvukao’ za vožnju ekipe kući.

A sada još nastavljamo jednostavnim informacijama – VinatlON Baranja održava se 18. lipnja. Dragi naši hedonisti, gurmani, vinoljupci i svi ostali zaljubljenici u Baranju, sam Vinatlon starta u 15.00 sati. Koncept je vrlo jednostavan, gdje
svaki Vinatlonac dobiva  paket koji sadrži ruksak, čašu, 12 bonova za degustaciju po vlastitom izboru, bon za popust kupnje butelje kod vinara, vadičep, 0,5 litre vode i festivalsku čašu. Sve to za 170 kuna po osobi, za još 60 kuna imate i prijevoz Osijek-Zmajevac-Osijek, ili sve za jedinstvenu cijenu od 210 kuna.

Paketi se podižu sa osobnom iskaznicom prijavitelja u Zmajevcu (Vinoteka Baranjai Julia, Maršala Tita 191 – ulaz u Reformatski surduk – kod Poštanskog ureda). Svi busevi iz Osijeka kreću od Prometnog ureda GPP-a (Ulica cara Hadrijana 1, 31000 Osijek), a iz Zmajevca prema Osijeku sa autobusne stanice (gdje ćete se iskrcati u dolasku) u točno 23 sata.

Sve još možete pročitati dobro i na priloženim plakatima Vinatlona…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva) & Udruga vinogradara Baranje (screenshot)