16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što sa cijenom goriva poslije poskupljenja? Marić kaže da je utjecaja kroz trošarine sve manje!

1 min read
Vlada RH je reagirala u više navrata. Jedno vrijeme se uredbama zamrzavalo cijene, poslije utjecalo na smanjenje trošarina, a sada...? Ministar financija kaže, po prilici, da je mogućnosti za utjecaj kroz trošarine sve manje...

Cijene goriva od sljedećeg tjedna idu ponovno snažno gore. Vjeruje se kako će dijena litre dizela narasti za 1,50 kuna, a benzina za 0,70 kuna. To će oba goriva cjenovno podići bitno iznad 14 kuna po litri.

Vlada RH je reagirala u više navrata. Jedno vrijeme se uredbama zamrzavalo cijene, poslije utjecalo na smanjenje trošarina, a sada…? Ministar financija kaže, po prilici, da je mogućnosti za utjecaj kroz trošarine sve manje…

Ministar financija Zdravko Marić na sastanku je ministara financija država članica Europske unije, koji će danas formalno potvrditi preporuku hrvatske spremnosti za članstvo u europodručju.

A onda je komentirao i najavljeno poskupljenje goriva…

Kaže kako je Vlada dva puta do sada reagirala smanjenjem trošarina, a da je prostor za daljnje snižavanje trošarina limitiran europskim direktivama. Kazao je kako je za dizel preostalo 20 lipa po litri, za benzin nešto više, oko 36 lipa.

A onda…!?

Foto: Pixabay (ilustracija)