28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija uhvatila Slavonca kako zalijeva nasade indijske konoplje!

2 min read
Od počinitelja je izuzeto 16 kanabis biljki, visine od 50 do 170 cm, tri PVC paketića u kojima se nalazilo 30,10 grama marihuane, te dvije digitalne vage.

Sredinom lipnja, prilikom nadzora i intenziviranja mjera radi suzbijanja zlouporabe droga, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalistička istraživanja nad tri osobe u dobi od 19, 36 i 46 zbog sumnje u kaznena djela kriminaliteta vezanog uz zlouporabu droga – javlja policija i nastavlja u priopćenju…

PRIOPĆENJE

U prvom slučaju, (17. lipnja) od 46-godišnjaka na području Slavonskog Broda oduzeto je 29,5 grama amfetamina, 3,2 grama marihuane i četiri tablete MDMA.  

Uhvaćen pri zalijevanju indijske konoplje!
U drugom slučaju, (20. lipnja), policijski službenici Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske su na novogradiškom području na neobrađenom zemljištu zatekli 36-godišnjaka prilikom zalijevanja nasada kanabis biljaka – indijske konoplje. Od počinitelja je izuzeto 16 kanabis biljki, visine od 50 do 170 cm, tri PVC paketića u kojima se nalazilo 30,10 grama marihuane, te dvije digitalne vage.  

Uhićen zbog teške krađe, pa mu pronašli jednu stabljiku indijske konoplje
Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje  kaznenog djela „teške krađe“ (provale u trgovinu), pronašli kanabis biljku visine 45 cm koju je posjedovao. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u noći 19./20. lipanj na novogradiškom području provalio u trgovinu iz koje je otuđio nekoliko stotina kuna i nekoliko kutija cigareta. Dovršenim istraživanjem, dio otuđenih stvari je vraćen.

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka i 36-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu u vezi kaznenog djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“, dok protiv19-godišnjaka kaznenu prijavu za kaznena djela „teške krađe“ i „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“.

Foto: PU BPŽ