1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sramota! I užasna opasnost! U Dalju, kod Dunava, ostavljeno čak 8 ručnih bombi!

1 min read
- Jučer, u Dalju, kod rijeke Dunav, 25-godišnjak je pronašao osam ručnih bombi. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i na siguran način izuzeo tri ručne bombe M 75 i pet ručnih bombi M 52 - javlja danas policija, podsjećajući još jednom na spomenutu akciju...

Dokle, do kada!? Dokle će se događati ovakve gluposti, opasne radnje i idiotarije ostavljanja eksplozivnih naprava na javnim mjestima, a u uvjetima dok ne postoje nikakve sankcije predaje oružja i naprava policiji!? Iako je ‘šampion’ i dalje onaj koji je bombu ostavio u vrećici na ogradi dječjeg vrtića prije koju godinu, slučaj od jučer također je za ‘medalju’.

– Jučer, u Dalju, kod rijeke Dunav, 25-godišnjak je pronašao osam ručnih bombi. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i na siguran način izuzeo tri ručne bombe M 75 i pet ručnih bombi M 52 – javlja danas policija, podsjećajući još jednom na spomenutu akciju…

– Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.
Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – zaključuje policija.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)