29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ženska i muška odbojkaška reprezentacija primljene u Kuhačevoj 9!

2 min read
Djevojke u Osijeku čekaju tri utakmice, 21. kolovoza protiv Farski otoka, potom 28. kolovoza protiv rumunjskih kolegica i najzad 7. rujna protiv Izraela.

Prolazi mjesec dana kako je Osijek domaćin muškoj reprezentaciji u odbojci, a kojoj se pridružila i ženska.

Najjače hrvatske odbojkašice i odbojkaši su u Osijeku. Gradonačelnik Ivan Radić okupio ih je u četvrtak u Kuhačevoj 9.

Dečki su već odigrali tri utakmice u Osijeku u kvalifikacijama za Euro, a u dvorani Gradski vrt isto će učiniti i kolegice.

Direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin kaže kako se selekcije ovdje osjećaju kao kod kuće…

– …sve je kako treba biti i nadamo se kako će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti. A i atmosfera koju imamo u dvorani u ovih zadnjih nekoliko utakmica je iznimna. Vjerujem u dobar odaziv publike i na utakmicama ženske vrste – kazala je.

– Drago mi je da su u muškoj reprezentaciji pomoćnik trenera i jedan igrač iz naše Murse, a u ženskoj reprezentaciji imamo čak tri djevojke čija je karijar počela u Osijeku – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Djevojke u Osijeku čekaju tri utakmice, 21. kolovoza protiv Farski otoka, potom 28. kolovoza protiv rumunjskih kolegica i najzad 7. rujna protiv Izraela.

Uz direktoricu saveza, sastanku s osječkim gradonačelnikom i njegovim suradnicima nazočili su kapetanica ženske reprezentacije Samanta Fabris, kapetan muške reprezentacije Mario Sedlaček, izbornik muške reprezentacije Cedric Enard i tajnik saveza Frane Žanić.

-Grad Osijek kao grad sporta izdvaja značajna proračunska sredstva za sport. Odbojka je, s oko 2 milijuna kuna, drugi sport po izdvajanjima. Imamo 9 klubova koji okupljaju 467 registriranih natjecatelja, uz 133 člana sportskih škola. Uz to, čak 23.-oje darovitih mladih odbojkaša i odbojkašica stipendisti su Grada Osijeka. Podsjetit ću vas da je Osijek jedan od rijetkih gradova koji stipendira darovite sportaše 5. i 6. kategorije. Uvjeren sam da će ti mladi sportaši i sportašice jednoga dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Ponosni smo što su i danas među reprezentativcima igrač i trener Murse, kao i igračice ponikle iz Osijeka – zaključio je gradonačelnik Radić, te dodao kako će Osijek i u budućnosti biti dobar domaćin hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji. Reprezentacijama je poželio sreću u daljnjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Foto: Grad Osijek (screenshot)