29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO GALERIJA Rujanski Sajam antikviteta i Osječke vinske priče!

2 min read
Ivan Radić, osječki gradonačelnik, Tajana Rogulja, direktorica TZ grada Osijeka i Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma ravnali su sadržajnim događajem u Osijeku.

Osječke vinske priče, limena glazba… Sajam antikviteta u Osijeku danas je bio još bolji, posebniji, drugačiji! Na Sajam su uz Osječki sajam i Grad Osijek stigli i iz Turističke zajednice Grada Osijeka, s posebnim projektom, Osječkim vinskim pričama, sastavnicom projekta Osječka vinska baština.

Više tisuća Osječanki i Osječana i ove se prve subote u mjesecu ‘slilo’ na prostor ‘kod Školjke’, a imali su priliku biti i dijelom prezentacije i degustacije vina osječkih vinara, živopisnog storytellinga temeljenog na povijesnim činjenicama iz vremena nekadašnje Habsburške monarhije, kasnije Austro-Ugarske…

Ivan Radić, osječki gradonačelnik, Tajana Rogulja, direktorica TZ grada Osijeka i Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma ravnali su sadržajnim događajem u Osijeku.

– Ovaj je sajam postao osječki ‘brend’. Čestitam organizatorima, Osječkom sajmu i Turističkoj zajednici. Izlagači ovamo dolaze odasvud, iz Osijeka, iz Mađarske, ima ih 140 danas, a doznajem i kako postoji lista čekanja za izlagače. Veseli to, kao i činjenica da imamo 12% više noćenja više u gradu u odnosu na prethodni mjesec, da imamo turističke proizvode, OLJK, Osječke ljetne noći, Kopiku…, brojne sadržaje koji privlače ljude u Osijek. Nećemo na tome stati, ubrzo se pripremamo za brojna jesenska događanja, skori Advent… – nizao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Oživljavamo danas i osječku vinsku baštinu. A imamo priliku i kušati vina osječkih vinara… Ovo je samo jedna od aktivnosti koju ćemo provoditi i promovirati Osijek kao urbano, kulturno i svako drugo središte ovog dijela Hrvatske – dodala je Tajana Rogulja.

– Zahvaljujem podršci našeg gradonačelnika, zahvaljujem suorganizatoru TZ Osijek.., a u naše ime i ime svih izlagača. Jer, pokazatelji su uspješnosti sajma brojni, ali ponajprije zadovoljstvo izlagača i njihova poslovni rezultati. Srce mi je puno kada vidim koliko su svi zadovoljni, a posebno raduje vidjeti ovoliki broj ljudi i sajam i kao mjesto druženja – kazao je Alen Vukašinović.

Foto: OsijekExpress.com