4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Google upozorava: Što prije ažurirajte Chrome! 20 ranjivih točaka, 8 rizičnih, 1 kritična…!

1 min read
...tehnološki gigant potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta, navodeći u priopćenju da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, njih 8 kao visokorizične, jednu kritičnu.
google

Google je korisnicima preporučio da što prije ažuriraju internetski preglednik Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična – piše N1, dodajući kako je tehnološki gigant potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta, navodeći u priopćenju da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, njih 8 kao visokorizične, jednu kritičnu.

– Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu – stoji u pojašnjenju, a dodaje se i kako Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće, ali je proces spor i ponekad je potrebno i po nekoliko tjedana.

Foto: Pixabay (ilustracija)