29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Evo što vas čeka u Dječjem kazalištu u Osijeku u novoj sezoni! Predstavljen sezona 2022./2023.

2 min read
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku nezaobilazni je dio kulturnog identiteta grada Osijeka i od iznimne je važnosti za kulturnu scenu grada Osijeka, dodaje Crnković.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković sudjelovala je u predstavljanju programa kazališne sezone 2022./2023. Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku nezaobilazni je dio kulturnog identiteta grada Osijeka i od iznimne je važnosti za kulturnu scenu grada Osijeka, dodaje Crnković.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku kao jedino profesionalno dječje i lutkarsko kazalište u regiji u potpunosti ispunjava svoj osnovni cilj organizirajući svakodnevno predstave za djecu školske i predškolske dobi, a s predstavama za mlade i odrasle Kazalište nastoji privući i nešto stariju publiku.

Tako već u rujnu započinju probe za predstavu Vesela kukuriku kutija koprodukcija s Kazalištem Oberon za koju je premijera predviđena u listopadu 2022., potom predstavu Lav koji nije znao brojiti do tri (premijera u studenome 2022.) obje u režiji Damira Mađarića.

U siječnju je predviđen rad na predstavi Čik u režiji Same Streleca, a u lipnju će 30 godina umjetničkog rada monodramom Djedove (ili bakine) priče obilježiti ravnatelj Ivica Lučić.

U novoj nas godini očekuje još jedna obljetnica: 30 godina umjetničkog rada obilježit će i glumica Inga Janjanin i to predstavom Čik.

S radom nastavljaju studiji koji u plesnim i glumačkim studijima okupljaju oko 250 mališana.

Važno je za napomenuti da su 2023. Grad Osijek i Kazalište ponovno domaćin SLUKA – Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, najznačajnijeg nacionalnog lutkarskog festivala koji će u Osijeku od 3. do 7. svibnja 2023. okupiti ponajbolje hrvatske lutkare.

Tekst i foto: Grad Osijek