28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH: Srbin kombijem i priklicom u šupljinama čamca prevozio Indijce kroz Slavoniju!?

2 min read
- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 49-godišnjak 4. rujna 2022. u 6:55 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Principovac 2, kod Iloka, kao ulazni putnik iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, postupio u cilju da se okoristi i da omogući ilegalnim migrantima ulazak u Republiku Hrvatsku i prijevoz do Poreča.

– Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, 5. rujna 2022. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona – javlja danas DORH, a ‘zabavni sadržaj’ tek slijedi…

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 49-godišnjak 4. rujna 2022. u 6:55 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Principovac 2, kod Iloka, kao ulazni putnik iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, postupio u cilju da se okoristi i da omogući ilegalnim migrantima ulazak u Republiku Hrvatsku i prijevoz do Poreča.

– Osnovano se sumnja da je, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, za unaprijed obećani novčani iznos od najmanje 1.000,00 eura, koji bi mu bio isplaćen po dolasku na odredište, prevozio više državljana Indije skrivenih u dvije tvorničke šupljine čamca, a koje su bile na vozilu za prijevoz osobnih automobila priključenom na kombi vozilo kojim je upravljao.

– Navedene ilegalne migrante osumnjičenik je prevozio u tvorničkim šupljinama čamca koje nisu namijenjene za prijevoz osoba jer ne posjeduju otvore za zrak te su bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva uslijed čega su oni bili izloženi nehumanim uvjetima, sve dok ga nisu zatekli policijski i carinski službenici.

– Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, a na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je okrivljeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji upućuju na opasnost da će pobjeći (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)