25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek dodijelio potpore poduzetnicima! Čak 207 prijavitelja dobit će do 75.000 kuna!

1 min read
- Izdvojili smo 4,5 milijuna kuna u proračunu za mikro, male i srednje poduzetnike ove godine. Reakcije su, kao što vidite, dobre. Nastavljamo raditi - zaključio je gradonačelnik.

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku danas su dodijeljene potpore Grada Osijeka poduzetnicima. Riječ je o 207 prijavitelja koji će ih dobiti, a od 306 prijavljenih i obrađenih zahtjeva. Maksimalni iznos pojedinačne potpore može biti do 75.000 kuna, što mogu poduzetnici koristiti kroz 8 mjera, od pokretanja poduzetničkog pothvata, preko nabavke opreme, digitalnih usluga… Proračunski je Grad Osijek za ovu godinu predvidio 4,5 milijuna kuna potpora poduzetnicima.

– Čestitam svim poduzetnicima koji su dobili danas potpore. Grad osijek bilježi dobre gospodarske rezultate. Imamo rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. Pala je nezaposlenost za 17% u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Broj firmi u gradu raste, sada je na 3.426. Osijek je i treći po neto dobiti u Hrvatskoj. Mislim da su to odlični rezultati. Bit ćemo i dalje partneri našim poduzetnicima – kazao je na svečanosti gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Izdvojili smo 4,5 milijuna kuna u proračunu za mikro, male i srednje poduzetnike ove godine. Reakcije su, kao što vidite, dobre. Nastavljamo raditi – zaključio je gradonačelnik.

Jedna od poduzetnica dobivene potpore je i Ivona Adrić Kurbanović ispred tvrtke Agristar d.o.o. Oni su proizvodno poduzeće. Proizvode čajeve u dva pogona, u Tenji i Višnjevcu. Imaju 33 zposlene osobe.

– Nama poduzetnicima potpora izuzetno znači. Time će biti sufinancirani računi koje smo već platili, naša nabava nove opreme i edukacija zaposlenih. Na taj način ćemo sredstva koja imamo usmjeriti novim ulaganjima – kazala je Adrić Kurbanović.

Foto: Grad Osijek (screenshot)