29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus! Sjednice će voditi Tomo Medved!

1 min read
- Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

– Predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost koronavirusa, s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu. Nalaz je pozitivan – priopćenjem jutros javlja Vlada RH i nastavlja…

– Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

– S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti Covidd-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti – dodaju iz Vlade, zaključujući…

– Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza – zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)