1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Izvanredne mjere obrane od poplave i na zapadu Slavonije! Drava kod Osijeka narasla za 60-ak centimetara!

1 min read
To je prva takva mjera u Slavoniji od izlijevanja vode u okolici Karlovca i podizanja vodostaja širom zemlje nakon jakih oborina proteklih dana.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Hrvatske izvijestilo je večeras, u nedjelju, 18. rujna, da su izvanredne mjere obrane od poplava uvedene u Lipiku, zbog oštećenja nasipa u tom mjestu, što bi moglo voditi i mogućnosti izlijevanja ribnjaka kod Marijinog sela u rijeku Ilovu.

Obavijest su objavili na Twitteru, nagašavajući kako nema opasnosti od plavljenja naselja i infrastrukture…

To je prva takva mjera u Slavoniji od izlijevanja vode u okolici Karlovca i podizanja vodostaja širom zemlje nakon jakih oborina proteklih dana.

– Županijski centar 112 Požega. Hrvatske vode: Lipik. Zbog oštećenja nasipa uvedene su izvanredne mjere obrane od poplava i mogućnosti izlijevanja ribnjaka kod Marijinog sela u rijeku Ilovu. Nema opasnosti od plavljenja naselja i infrastrukture – napisali su na Twitteru iz Ravnateljstva CZ-a.

Za to vrijeme Drava kod Osijeka narasla je za 60-ak centimetara u posljednja 3 dana. U petak, 16. rujna, u 8 sati ujutro vodostaj Drave kod Osijeka bio je -167 centimetara, a u ovom trenutku (nedjelja, 18. rujna ’22., 21:00) iznosi -103. Naravno, nema nikakvog govora o plavljenju, opasnosti, ničemu… Za pripremno stanje obrane od poplava potrebno je 200 centimetara, znači još 3 metra vode. Izvanredno stanje se proglašava tek na 550, za 6 i pol metara. Ovaj porast vodostaja Drave kod Osijeka tek je ‘popunjavanje korita’ ispražnjenog sušom.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other