1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vijeće županijskog suda: Zoranu Mamiću će se suditi u odsutnosti u Osijeku!

2 min read
- Navedena odluka je donijeta nakon što je utvrđeno da su pravosudna tijela BiH i Ministarstvo pravde BiH zaključili, da nisu ispunjene pretpostavke iz Ugovora između RH i BiH o izručenju opt. Zorana Mamića u Republiku Hrvatsku.

– Vijeće Županijskog suda u Osijeku na sjednici održanoj 19. rujna 2022., u kaznenom predmetu povodom optužnice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta br. K-US-342/2015 odlučujući o suđenju u odsutnosti optuženom Zoranu Mamiću, donijelo je rješenje sukladno odredbi čl. 402. st. 3. i 4. ZKP/08, kojim je odredilo suđenje u odsutnosti optuženom Zoranu Mamiću, državljaninu RH i BiH, u kaznenom predmetu Županijskog suda u Osijeku br. K-US-9/2019 – javlja priopćenjem danas Županijski sud u Osijeku i nastavlja…

– Navedena odluka je donijeta nakon što je utvrđeno da su pravosudna tijela BiH i Ministarstvo pravde BiH zaključili, da nisu ispunjene pretpostavke iz Ugovora između RH i BiH o izručenju opt. Zorana Mamića u Republiku Hrvatsku.

– Vijeće je utvrdilo da su ispunjene pretpostavke za suđenje u odsutnosti, budući je opt. Zoran Mamić u bijegu i nalazi se na prostoru BiH, te nije dostižan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, a niti izručen Republici Hrvatskoj, te da nisu ispunjene pretpostavke za suđenje u stranoj državi.

– Stoga vijeće smatra, da su time ispunjene zakonske pretpostavke za donošenje odluke – rješenja o suđenju u odsutnosti za nedostupnog opt. Zorana Mamića.

– Protiv navedene odluke nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od tri dana od dana primitka, a o žalbi odlučuje Visoki kazneni sud Republike Hrvatske – zaključuje se u priopćenju osječkog Županijskog suda, kojeg potpisuje glasnogovornik Miroslav Rožac.

Foto: Youtube (screenshot)