25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

IPA Osijek, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna i PU OBŽ oslikali zid DV Sunčica u Osijeku!

2 min read
- Naime, uočeno je da su na pojedinim dijelovima pročelja DV Sunčica u Osijeku ispisani grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja koji su potom uklonjeni precrtavanjem motovima prilagođenim djeci vrtićkog uzrasta.

– Inicijativa oslikavanja vrtića „Sunčica“ proizašla je iz sinergijskog rada Regionalni klub IPA Osijek, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Centra za predškolski odgoj Osijek – Dječji vrtić Sunčica i Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske. Rezultirala je rješavanjem problema narušenog izgleda pročelja rečenog vrtića grafitima – javljaju iz IPA Osijek i dodaju…

– Naime, uočeno je da su na pojedinim dijelovima pročelja DV Sunčica u Osijeku ispisani grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja koji su potom uklonjeni precrtavanjem motovima prilagođenim djeci vrtićkog uzrasta.

– Spomenuti sudionici inicijative u narednom periodu planiraju nastavak ovakve suradnje na području Grada Osijeka, jer nam je cilj pridonijeti povećanju kvalitete življenja u lokalnoj zajednici – navodi Ladislav Bece, predsjednik regionalnog kluba IPA Osječko baranjske.

– IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj  na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica. 

– Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska , športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja. 

– Osim ove konkretne akcije Regionalni klub IPA Osijek u suradnji s ostalim sudionicima ove inicijative, planira provesti preventivne akcije u obliku edukacije djece i mladih kako bi ih osvijestili o ovom problemu i potaknuli na brigu o očuvanju imovine i okoliša – zaključuju.

Foto: IPA Osijek (ustupljeno za objavu)


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other