28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija objavila kako su nađeni posmrtni ostaci dvije osobe u Bršadinu!

2 min read
- Policija je u suradnji sa drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske provela očevid gdje je utvrđeno da kosti potječu od dviju osoba te će se provesti postupak utvrđivanja svih okolnosti. 

– Prilikom izvođenja zemljanih radova u Bršadinu, u ulici Željezničkoj, djelatnici jedne tvrtke, u utorak 20. rujna 2022. godine, oko 10 sati, pronašli su ostatke ljudskih kostiju – javila je danas policija, nastavljajući…

– Na odjelu patologije Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru utvrđeno je da kosti potječu iz Domovinskog rata.

– Policija je u suradnji sa drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske provela očevid gdje je utvrđeno da kosti potječu od dviju osoba te će se provesti postupak utvrđivanja svih okolnosti. 

Inače, prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci pronađeni u blizini Vukovara potječu iz Domovinskoga rata, javilo je jučer Ministarstvo branitelja, a nakon što su nedalako Bršadina pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Ostaci su ekshumirani u četvrtak.

– U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 22. rujna 2022. ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara – javlja ministarstvo i dodaje…

– Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz Domovinskoga rata te će nakon obrade u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije.

– Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

– Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se vrlo opsežna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području  Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

– Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.832 osobe nestale i smrtno stradale u Domovinskom ratu, od kojih je 518 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije – zaključuje se u priopćenju ministarstva.

Foto: Pixabay (ilustracija)