29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Najprljavije mjesto u avionu? Nije WC, nego nešto puno, puno gore!?

1 min read
Čišćenje aviona se, dodaje stjuardesa, zapravo obavlja noću. Sukladno tome najčišći je avion na jutarnjim letovima.

Razmišljamo li o najprljavijem mjestu na nekoj lokaciji, pomislit ćemo u pravilu na toalet, na WC. No, jedna bivša stjuardesa veli kako u avionu to ni približno nije točno, da se najprljavije nalazi puno bliže i na puno gorem mjestu.

Jedna od najprljaviji stvari je upravo pladanj za jelo i piće, piše britanski Mirror njezine riječi, prenosi Večernji list.

Ona kaže kako oni možda i izgledaju čisto, ali su žarišta bakterija, jer ih se između putovanja na stiže čistiti, sukladno čemu savjetuje putnicima da ih prebrišu antibakterijskim maramicama.

Dodaje, često ih se ne počisti između dva ukrcaja, posebno ako je avion u žurbi, samo na kratko na ukrcaju, a da se na njima osim hrane, kada ih stjuardese kupe od putnika poslije upotrebe, često mogu pronaći različiti komadi otpada, uključujući i dječje pelene.

Čišćenje aviona se, dodaje stjuardesa, zapravo obavlja noću. Sukladno tome najčišći je avion na jutarnjim letovima.

Drugo žarište bakterija, dodaje ona, mogu biti i sigurnosni pojasevi. Svakako i nasloni za glavu. Njih često svi dodiruju prolazeći između redova, a pitanje je što su dirali i koliko su im čiste ruke.

Nadalje, ‘džepovi’ u naslonu sjedala budu puni iskorištnih maramica, raznog otpada, napola pojedene hrane…

Foto: Pixabay (ilustracija)