16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anto Đapić: Hrvatska i Plenković su jasno pokazali Vučiću da smo članica NATO-a i EU…

1 min read
- Što prije Vučić to shvati bit će dobro i za njega i njegov narod - zaključio je Đapić o toj temi.

Posljednjih dana ružan i žestok verbalni udar na naciju je poslan iz Beograda. Tamošnji predsjednik Aleksandar Vučić nazvao je Hrvatsku nepouzdanim partnerom kada je riječ o energetici, a još prije tgoa su njegovi suradnici ‘vrištali o ustašluku’ kada je Hrvatske krenula u provedbu europske odluke o zabrani uvoza ruske nafte, čime se dokunio i srpski uvoz preko našeg JANAF-a. Odnose sa Srbijom, ali i druge teme za HRT je komentirao osječki političar Anto Đapić.

– Na istoku ništa novoga. Konstanta politike Aleksandra Vučića je da pokuša destabilizirati RH, da pred međunarodnom javnošću Hrvatsku pokuša povezati s 1941. godinom – rekao je uvodno Đapić za HRT, dodajući kako su Vlada i premijer Andrej Plenković u posljednja dva-tri mjeseca dva puta ‘matirali’ Vučića…

– Prvo kad mu je onemogućio da špancira po Hrvatskoj i Jasenovcu i sada kada je jasno pokazao da je RH članica NATO saveza i EU-a… nizao je Đapić, dodajući kako u tim uvjetima Vučić može vrijeđati i napadati pokazujući nemoć u odnosu na RH.

– Što prije Vučić to shvati bit će dobro i za njega i njegov narod – zaključio je Đapić o toj temi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)