29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pad motornog zmaja u Slavoniji! Na udaljenosti od oko 100 metara od uzletišta!?

2 min read
Neslužbeno se doznaje kako je do pada motornog zmaja došlo na udaljenosti od oko 100 metara od uzletišta.

UPDATE, 9.10.’22. 20:15

Pilot kojem se srušio motorni zmaj 100-injak metara od uzletišta u Pleternici, doživio je infarkt, doznaje 24sata.hr o događaju u kojem je teško ozlijeđen 72-godišnji letač motornim zmajem, član aerokluba Požega. Kolege su, doznaje list, ubrzo primijetile da pilotu tijelo visi, a letjelica je zatim pala, dodaju.

Naime, Županijski centar 112 Požeško-slavonske županije zaprimio je danas u poslijpodnevnim satima dojavu o padu motornog zmaja nedaleko uzletišta Ivandvor kod Pleternice, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Hrvatske, dodajući kako je pilot teško ozlijeđen, pisali smo ranije. – Prema prvim informacijama teške tjelesne ozljede zadobio je letač zmaja koji je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu. Na terenu su žurne službe – napisali su na Twitteru iz Ravnateljstva CZ MUP-a RH. Mediji iz Požege javilisu i kako se nakon nesreće jednu osobu reanimiralo, a sve se dogodilo u 15:48 sati.

Prema prvim neslužbenim informacijama, piše 24sata.hr, čini se da mu je pozlilo u zraku. – Poletio je, napravio krug, a onda smo vidjeli da mu tijelo visi na jednu stranu. Odmah nam je bilo jasno da on ne kontrolira letjelicu. Pretpostavljam da mu se prije toga dogodio neki zdravstveni problem, možda infarkt, čini mi se da se pokušao vratiti na pistu, ali strmoglavio se na oranicu – ispričao je za 24sata.hr Mladen Lončarević, predsjednik Aerokluba Zlatna dolina Pleternica.

Pilotu su odmah pomogli liječnici, dodaje list, ‘vratili’ puls… Nadalje, neslužbeno, ozlijeđeni pilot je u Jedinici za intenzivno liječenje. Iz policije su priopćili da je u bolnici utvrđeno kako je muškarac tijekom leta dobio infarkt, zaključuju iz 24sata.hr.

— — — — —

Županijski centar 112 Požeško-slavonske županije zaprimio je danas u poslijpodnevnim satima dojavu o padu motornog zmaja nedaleko uzletišta Ivandvor kod Pleternice, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Hrvatske, dodajući kako je pilot teško ozlijeđen.

– Prema prvim informacijama teške tjelesne ozljede zadobio je letač zmaja koji je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu. Na terenu su žurne službe – napisali su na Twitteru iz Ravnateljstva CZ MUP-a RH.

Neslužbeno se doznaje kako je do pada motornog zmaja došlo na udaljenosti od oko 100 metara od uzletišta.

Mediji iz Požege javljaju i kako se nakon nesreće jednu osobu reanimiralo.

Sve se dogodilo danas, u 15:48 sati, a u nesreći je ozlijeđen 70-godišnji muškarac .

Više će priopćiti policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)