25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija za učenike i studente!

2 min read
Inače, visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom Natječaju iznosi za učenike 600,00 kuna mjesečno, a za studente 1.200,00 kuna mjesečno.

Grad Osijek raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija za učenike i studente za ’22./’23. školsku godinu. Stipendije za učenike dodjeljuju se u tri kategorije, za deficitarna zanimanja, za darovite učenike iz svih škola i za učenike s invaliditetom. Studenti se mogu natjecati za stipendije u četiri kategorije. Stipendije su također predviđene za deficitarna zanimanja, za studijske programe iz STEM područja znanosti, za darovite studente, kao i za studente s invaliditetom.   

– Za školsku godinu 2022./2023. dodijelit će se najviše 32 stipendije učenicima od čega će se najmanje 75% odobriti za deficitarna zanimanja, 15 % darovitim učenicima te 10% učenicima s invaliditetom ako kandidati ispunjavaju uvjete iz natječaja i 52 stipendije studentima od čega će se najmanje 50% stipendija odobriti studentima koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti, 20% stipendija  odobriti će se darovitim studentima, 20% stipendija studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja i 10% stipendija studentima s invaliditetom ako kandidati ispunjavaju uvjete iz natječaja – navode iz Grada Osijeka, a cijeli natječaj je dostupan na njihovim mrežnim stranicama.

Inače, visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom Natječaju iznosi za učenike 600,00 kuna mjesečno, a za studente 1.200,00 kuna mjesečno.

Radi razumjevanja, što znači biti darovit znate, makar podsjećamo da su uvjeti na stranici www.osijek.hr, a deficitarnim zanimanjima kod učenika smatraju se (m/ž) zidar, tesar, armirač, krojač, monter suhe gradnje, vozač, bravar, strojobravar, elektroinstalater, plinoinstalater, limar, stolar, dimnjačar, mesar, kuhar, građevinski radnik, betonirac, zatim medicinska sestra i tehničar za očnu optiku. Kod visoke stručne spreme, za studente, deficitarnim zanimanjima smatraju se logopedija, edukacijska rehabilitacija, sicjalna pedagogija, geografija, rani predškolski odgoj i obrazovanje…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)