29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

3. Kongres zdravstvenog turizma i 5. Kongres menadžmenta sporta u turizmu u Osijeku…

2 min read
Uz djelovanje svih dionika, zajednički će se doprinijeti daljnjem turističkom razvoju i prijedlozima za donošenje bolje zakonske regulative. Budući da je segment sportskog i zdravstvenog turizma na samom začetku svog razvoja, ovi atraktivni oblici turizma imaju jednaku mogućnost razvoja širom Hrvatske.

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham pozdravio je u ime gradonačelnika Osijeka Ivana Radića sve sudionike 3. Kongresa zdravstvenog turizma i 5. Kongresa menadžmenta sporta u turizmu koji su upriličeni u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku.

Croatian Sport and Health Tourism Expo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Organizator je LUX promocija, suorganizator Glas Slavonije, a partneri TZ grada Osijeka, Ekonomski i Kineziološki fakultet u Osijeku, Hrvatski klub olimpijaca, Udruga vinara Baranje, Pag Outdoor, Bizovačke toplice i PP Kopački rit.

Riječ je o najrelevantnijem edukativnom skupu na temu sportskog i zdravstvenog turizma koji se prema mišljenju mnogih održava u jednom od najljepših gradova Hrvatske od 11. do 13. listopada. Kongresima ove vrste Republika Hrvatska pruža mogućnost novom gospodarskom rastu s ciljem kvalitetnijeg razvoja sportskog i zdravstvenog turizma, dodaje Ham. U okviru istih organizirane su brojne edukacije te stručno – znanstvena predavanja o trenutnom stanju, mogućnostima planiranja i rješavanju problematike poslovne zajednice unatoč gospodarskim izazovima.

U tri dana sudionici će imati prilike prisustvovati i potaknuti argumentirane rasprave putem četiri panela, slušati desetke predavanja uživo, učiti iz radionica i razmijeniti mišljenja kako bi se izdvojili potencijali sportskog i zdravstvenog turizma. Uz sinergijsko djelovanje svih dionika, zajednički će se doprinijeti daljnjem turističkom razvoju i prijedlozima za donošenje bolje zakonske regulative. Budući da je segment sportskog i zdravstvenog turizma na samom začetku svog razvoja, ovi atraktivni oblici turizma imaju jednaku mogućnost razvoja širom Hrvatske, na što skup ukazuje.

Pohvalno je, zaključuje Ham, što u sklopu događaja suorganizator 5. Kongresa menadžmenta sporta u turizmu, Visoka škola Aspira, nudi mogućnost osvajanja stipendije na natječaju TOURIST MATCH FOR SUCCESSFUL CAREER. Riječ je o stipendiji za preddiplomski stručni studij Sportski menadžment ili Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu u iznosu od 30.000 kuna.

Tekst & Foto: Grad Osijek