19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kako do nagrada? Klincima od 6 do 18 godina dovoljan je mobitel i volja!

2 min read
Rok za predaju radova za sudjelovanje na nacionalnoj razini natjecanja je 31. listopada 2022. Za najbolje ocijenjene radove osigurane su i prigodne nagrade.
dunav maps

Evo sjajne prilike za ‘klince’, potencijalne umjetnike… Za različite nagrade valja im snimiti kratki video, napraviti kartu ili fotografiju Dunava, a natjecati se mogu na nacionalnoj i međunarnodnoj razini te na društvenim mrežama.

Djeca od 6 do 18 godina iz svih škola, nevladinih organizacija, ili klubova i udruga za djecu mogu sudjelovati u natječaju Postani umjetnik Dunava 2022. Cilj natječaja povezati je djecu dunavske regije, potaknuti ih na bolje upoznavanje lokalnih rijeka -njihove vrijednosti i važnosti te im daje mogućnost stvaranja originalnih umjetničkih djela kojima će slaviti svoju regiju i komentirati budućnost svog okoliša!

Sudionici su podijeljeni u dvije dobne kategorije. U kategoriju juniora pripadaju djeca od 6 do 11 godina, a u kategoriju tinejdžera djeca i mladi od 12 do 18 godina. Mogu se prijaviti samostalno, kao razred ili grupa od maksimalno 4 osobe. U natječaju se radi o tri umjetničke kategorije: umjetničkom djelu, videu i karti.

Umjetničko djelo treba biti izrađeno od prirodnih materijala pronađenih pored rijeke. Primjerice, skulpture, kolaži, modni dodatci, nakit i slično. Video uradak ne bi trebao biti duži od 1 minute, a može biti snimljen kamerom ili mobitelom. Karte trebaju biti izrađene na stranici formata A3, a mogu označavati različite zanimljive činjenice i mjesta.

Natjecanje se odvija na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Nakon što budu izabrani na nacionalnoj, pobjednici će se sa svojim radovima natjecati na međunarodnoj razini. Rok za predaju radova za sudjelovanje na nacionalnoj razini natjecanja je 31. listopada 2022., a radovi se šalju na e-mail adresu mislav@zeleni-osijek.hr. Za najbolje ocijenjene radove osigurane su i prigodne nagrade.

Osim glavnog, najbolji radovi iz svih zemalja sudjelovat će i na online natjecanju. Posebne nagrade dijelit će se za foto i video objavu koja prikupi najviše lajkova na službenoj Danube Art Master Facebook stranici (Most Liked Photo i Most Liked Video). Samo se umjetnička djela koja su nacionalni organizatori službeno poslali mogu natjecati za „Most liked“ nagradu.

Natječaj Danube Art Master održava se u zajedničkoj organizaciji Global Water Partnership Central and Eastern Europe (GWP CEE) i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), a Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek nacionalni je organizator za Republiku Hrvatsku.

Više informacija o natječaju možete pronaći na stranicama Zelenih iz Osijeka.

Foto: Google Maps (screenshot, ilustracija)