20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zamjenica Crnković uručila nagradu HPD Lipa: Osvojili zlatnu plaketu na 55. Susretu zborova!

1 min read
Od 1993. zbor je deset puta bio pobjednik državnih natjecanja u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture.

Čestitavši članovima na ostvarenom rezultatu, zamjenica ih je pozdravila u ime gradonačelnika Osijeka Ivana Radića ti im je zahvalila što kroz glazbu promiču Osijek i dodala kako će koncertna dvorana koja se uređuje u Kulturnom centru ojačati poziciju Osijeka kao kulturnog središta istoka Hrvatske.

HPD ,,Lipa” osvojilo je zlatnu plaketu na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Poreču i Vrsaru, koji je okupio 14 zborova iz 10 hrvatskih županija s preko 400 pjevača. Pod dirigentskim ravnanjem Valerije Fischbach na natjecanju su izveli sljedeće skladbe: Josquin des Pres: El grillo; J. Štolcer-Slavenski: Voda zvira; R. Matz: Pjesma uskrsnuća; H. Mancini: The Pink Panther (klavirska pratnja Igora Rončevića), dok su se na revijalnom dijelu predstavili atraktivnom Narančom Elvisa Stanića.

Posljednjih 30-ak godina Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ redovito se predstavlja na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje osvaja brojna priznanja i nagrade, a iz Poreča se vratilo sa svojim 23. zlatnim odličjem. Od 1993. zbor je deset puta bio pobjednik državnih natjecanja u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture.

Tekst i foto: Grad Osijek