19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Osiguran pružni prijelaz u Josipovcu! Radić: Problem riješen na zadovoljstvo Grada i MO-a!

2 min read
Dodao je kako su dosad u ovom mjesnom odboru obnovljene ulice Matije Gupca, Braće Radića i Bizovačka, za što je utrošeno gotovo milijun kuna, a potom najavio i nove investicije.

Pružni prijelaz u Držislavovoj ulici u Josipovcu, koji je godinama predstavljao svakodnevnu opasnost za tamošnje stanare, konačno je osiguran. Na inicijativu Mjesnog odbora Josipovac i Grada Osijeka, Hrvatske željeznice na spornome su prijelazu ugradile uređaj za automatsko osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza, sa cestovnim svjetlosno-zvučnim signalima i polubranicima, te su izvedene mimoilazne ograde. Vrijednost investicije je oko 1,5 milijuna kuna.

– Drago mi je da smo riješili ovaj problem koji je dugo vremena mučio stanovnike i predstavljao ugrozu sigurnosti u Josipovcu. Ovdje se nalazi i nogometni klub i puno djece ide školu preko ovog prijelaza. Problem je riješen na zadovoljstvo i Grada Osijeka i Mjesnog odbora Josipovac, a mi ćemo nastaviti slušati njihove prijedloge – poručio je u četvrtak gradonačelnik Radić prilikom obilaska završenih radova.

Podsjetio je kako je Grad Osijek za programe prioriteta svih gradskih četvrti i mjesnih odbora osigurao više sredstava nego godinu ranije. Tako je za MO Josipovac ove godine osigurano 28 posto više novca u odnosu na 2021.

Dodao je kako su dosad u ovom mjesnom odboru obnovljene ulice Matije Gupca, Braće Radića i Bizovačka, za što je utrošeno gotovo milijun kuna, a potom najavio i nove investicije.

– Uskoro kreću radovi na rješenju još jednog velikog problema za stanovnike Josipovca, a riječ je o rekonstrukciji oborinske odvodnje u slivnom području Župe Sv. Luke. Vrijednost radova je 2,4 milijuna kuna. Nakon toga predviđena je sanacija Dalmatinske ulice. Do kraja godine sanirat ćemo nogostup i u Ribarskoj ulici – rekao je gradonačelnik Radić zahvalivši HŽ-u i MO-u Josipovac na suradnji.

– Za nas je ovo emotivan trenutak jer smo ovdje nažalost doživjeli teške prometne nesreće sa smrtnim ishodima, gdje su živote izgubili naši prijatelji i susjedi. Sigurni smo da osiguranjem ovog pružnog prijelaza više nećemo svjedočiti takvim tužnim događajima. Zahvaljujemo svima koji su pomogli ovu realizaciju, prije svega gradonačelniku, županu, HŽ-u, nadležnom ministarstvu i Vladi RH – kazao je Željko Kovačević gradski vijećnik iz Josipovca.

S tim se složio i Milan Opačak, također josipovački gradski vijećnik, koji je isto tako istaknuo važnost osiguranja ovog pružnog prijelaza.

– Svjesni smo da je ovo jedan od prvih realiziranih pružnih prijelaza koji se u ovome trenutku rade u Hrvatskoj. Milijun kuna je jedna brojka, no za nas je kao deset milijuna. Toliko nam vrijedi osiguranje ovog prijelaza – zaključio je Opačak.

Tekst i foto: Grad Osijek