3. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novi krug pregovora, štrajk, ništa…? Učitelji jednoglasno odbili ponudu Vlade!

1 min read
Vlada je prije dva dana iznijela korigiranu ponudu rasta osnovice plaća, koja je za sindikate bolja, ali kažu - nedovoljna.
učionica štrajk škola

Sindikat hrvatskih učitelja odbilo je posljednju ponudu Vlade. Jednoglasno. Priopćili su kako im je ponuda neprihvatljiva. Nije uključen veći rast osnovice plaće. Ponuda, tvrde, predviđa samo drugačiju dinamiku isplate ranije predloženog povećanja osnovice. Dodaju i kako povećanje božićnice, regresa i dara za djecu ne može kompenzirati rast osnovice. Ponuda je odbijena na Velikom vijeću Sindikata hrvatskih učitelja.

Vlada je prije dva dana iznijela korigiranu ponudu rasta osnovice plaća, koja je za sindikate bolja, ali kažu – nedovoljna.

Ponuda je povećana na način da je dodatno povećanje od 2% pomaknuto na 1. siječanj ’23., a nudi se i dodatno povećanje od 4% s 1. listopadom. S ovogodišnjim svibanjskim povećanjem radi se o 10,32% većoj osnovici plaće. Također, ponuđeno je povećanje božićnice sa sadašnjih 1.500 na 1.750 kuna, za još 250 kuna u sljedećoj godini… A iznos dara za dijete povećao bi se sa 600 kuna na 100 eura.

Što slijedi sada? Novi krug pregovora, štrajk, ništa…?

Foto: Pixabay (ilustracija)