2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Optužnica protiv jedne slavonske majke: Onemogućila normalni psihofizički razvoj djece!?

1 min read
- Tereti ju se da je svojim postupanjem onemogućila normalni psihofizički razvoj djece i da nije provodila odluku o zaštiti dobrobiti djeteta i drugih ranjivih osoba zbog njegove dobi koju je odredio nadležni centar - zaključuju.
policija 2

– Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 18. listopada 2022., podignulo optužnicu protiv državljanke Republike Hrvatske (1981.) zbog počinjenih kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. Kaznenog zakona i neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina ili postupanje protivno pravilima struke, iz članka 173. stavka 1. KZ-a – javlja DORH i dodaje…

– Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2020. godine do svibnja 2022. godine u jednom gradu na području Virovitičko-podravske županije, kao majka dvoje djece (2008. i 2014.), pristajući da negativno utječe na njihov psihofizički razvoj, unatoč upozorenjima voditeljice mjere stručne pomoći nadležnog centra za socijalnu skrb, počinila navedena kaznena djela.

– Tereti ju se da je svojim postupanjem onemogućila normalni psihofizički razvoj djece i da nije provodila odluku o zaštiti dobrobiti djeteta i drugih ranjivih osoba zbog njegove dobi koju je odredio nadležni centar – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)