19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kreće obnova hotela Royal u Osijeku! Novi vlasnik: U dvije godine ćemo vratiti sjaj!

2 min read
- To kako fasada izgleda prema Kapucinskoj ulici, to je još i dobro, to je još i super u odnosu na unutrašnjost hotela. Tek' da znate - dometnuo je Batinić na kraju razgovora.

Hotel Royal ima novog vlasnika, tvrtku DHO d.o.o. iz Osijeka, suvlasnika Damira Batinića i Borisa Željka Hubera. Hotel Royal ima i blistavu budućnost od ovog trenutka, jer obnova je, praktički, počela.

Nakon što je Grad Osijek, uslijed visoke cijene, a i što bi s njim, odbacio mogućnost prvokupa hotela (zakonska obveza prodavatelja kulturnog dobra) u Kapucinskoj ulici u Osijeku, koji godinama propada, hotel su kupila dva osječka poduzetnika, odnosno njihova tvrtka. Pred Osijekom je uređenje jedne od najljepših zgrada u Kapucinskoj ulici u Osijeku, a pred investitorima veliki posao. Pa ipak, namjeravaju upogoniti hotel u razdoblju od dvije godine, jer radovi su, praktički, već krenuli.

– Od trenutka kada smo krenuli u pregovore o kupnji, krenuli smo i u razgovor s konzervatorima, pripremu konzervatorske studije. Kupovinu smo realizirali, krenuli sa čišćenjem, a u šest mjeseci planiramo ishoditi i građevinsku dozvolu. Onda nas čeka oko godinu i pol dana radova. Naš su plan i želja da od danas u dvije godine objektu vratimo sjaj – kazao je telefonski za OsijekExpress.com suvlasnik tvrtke Damir Batinić, dodajući da planovi mogu i trpjeti, ali da se nada da tomu neće biti tako.

Objekt je bio hotel i bit će hotel, poučava nas nadalje Batinić, dodajući naravno kako će ovoga puta standardi hotela biti bitno podignuti, jer uređivat će se 40-ak luksuznih soba. Dio prostora će se prenamijeniti, ali svakako će biti gospodarska djelatnost, uključujući hotel.

Izvana će hotel, razumije se, zadržati izvorni izgled. U sastavu objekta su i nekadašnje Kino Zvečevo, vrt prema Šamačkoj ulici…

– Uvjeravam vas kako će objekt biti iznimno lijep i prema Šamačkoj ulici, kako mora biti i prema Kapucinskoj – dodao je Batinić, zaključivši zanimljivom informacijom…

– To kako fasada izgleda prema Kapucinskoj ulici, to je još i dobro, to je još i super u odnosu na unutrašnjost hotela. Tek’ da znate – dometnuo je Batinić na kraju razgovora.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)