28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

1 min read
- Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako su saveznici na taj način odali poštovanje svim onim hrvatskim braniteljima, svim stradalim stanovnicima grada heroja Vukovara i mjesta strašnog stradanja Škabrnje.

– Ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu u petak 18. studenog 2022. hrvatska zastava spuštena je na pola koplja čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje u prigodi obilježavanja 31. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – priopćio je danas MORH i nastavio…

– Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako su saveznici na taj način odali poštovanje svim onim hrvatskim braniteljima, svim stradalim stanovnicima grada heroja Vukovara i mjesta strašnog stradanja Škabrnje.

– Podsjećamo se danas cijene slobode naše Domovine. Odajemo zahvalnost svima onima koji predstavljaju temelj naše države, naše slobode i naše pobjede. Prilika je danas reći kako je Hrvatska koju su naši branitelji stvarali i za koju su se žrtvovali danas u društvu saveznika iz Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije – na ispravnoj strani povijesti. Hrvatska se danas sjeća svojih žrtava. Znamo odakle smo krenuli, kako smo se borili i kamo idemo – ponosno i uspravno! – zaključio je ministar Banožić, zaključuje se u priopćenju.

Foto: MORH (screenshot)