26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DP: Kada bi se naši projekti iz ladica pokrenuli s mrtve točke, mogli bismo reći da je naš angažman imao smisao

2 min read
Članovi i stanovnici ove gradske četvrti smatraju da bi se izgradnjom ove „Intrazonske ceste" podigla kvaliteta života stanovnika Juga 2... - pišu iz DP-a.

Županijska vijećnica Osječko-baranjske županije Marija Miličić i predsjednik ogranka Gradske četvrti Jug II, Danijel Krstanović o alarmantnom stanju, kako kažu, na Jugu II, govorili su danas na konferenciji za novinstvo u Osijeku. Priopćenje prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

„Domovinski pokret zalaže se za izgradnju „Intrazonske ceste” u dužini od 1,2 km, koja bi prolazila paralelno između Opatijske ulice i osječke zaobilaznice odnosno od Trpanjske do Medulinske s odvojcima za Srijemsku , Opatijsku i Medulinsku ulicu. Riječ je o dugogodišnjem projektu, koji iz nepoznatih razloga, stoji u ladici Gradske uprave. Izgradnjom ove ceste želi se postići rasterećenje Opatijske i okolnih ulica na Jugu 2 jer se dva autobusa GPP-a ne mogu mimoići, a jurnjava osobnih i teretnih vozila za stanovnike Opatijske ulice je neizdrživa”, rekla Miličić.

Članovi i stanovnici ove gradske četvrti smatraju da bi se izgradnjom ove „Intrazonske ceste” podigla kvaliteta života stanovnika Juga 2.

„Evo još jednog projekta koji nepotrebno stoji u ladicama Gradske uprave. Naime, Gradska četvrt Jug II jedna je od rijetkih koja nema funkcionalno groblje. Želja nas u Domovinskom pokretu je uređenje postojećeg Bolničkog groblja na način da se ono proširi novim grobnim mjestima kao i izgradnjom katoličke kapelice, mrtvačnice i svega potrebnog za organizaciju sprovoda i održavanje groblja. Treba istaknuti da je ovakav projekt najavljivan prije punih deset godina ali do danas se po tom pitanju ništa nije učinilo.

Treća i ne manje važna inicijativa. Zbog bolje povezanosti gradske četvrti Jug II naša želja je izgradnja prometnice od Velebitske ulice preko ulice Martina Divalta, pa sve do Vukovarske ulice jer osigurava jednu novu prometnicu kojom se omogućuje brži protok vozila i pješaka. Veliki značaj ove prometnice bio bi u tome što bi izgradnjom postala glavna poprečna prometnica istočnog dijela grada.”, izjavio je Krstanović.

Zbog izuzetne važnosti prometnice za gradsku četvrt Jug II usklađenje s planskom dokumentacijom trebalo bi žurno odraditi. Kada bi te inicijative pokrenule s mrtve točke mogli bismo reći da je naš angažman imao smisao i da se isplati biti uporan u želji za boljim životom stanovnika ovog dijela grada smatraju u Domovinskom pokretu.

Foto: DP (screenshot)