5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pazi crveno svjetlo! Novi radar uz semafor na prometnici u Osječko-baranjskoj županiji!

1 min read
- Na inicijativu Policijske postaje Belišće, dana 22.11.2022. godine postavljen je novi pješački semafor s radarom brzine u Ladimirevcima - dodaje policija i nastavlja...

– Semafor nove generacije s radarskim mjerenjem brzine postavljen je sa ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece kao najosjetljivije skupine sudionika u prometu – javili su danas iz Policijske uprave osječko-baranjske, a što znači novu lokaciju na kojoj valja pripaziti.

Iako, nisu samo radari i kamere mjesta gdje treba voziti po propisima.

– Na inicijativu Policijske postaje Belišće, dana 22.11.2022. godine postavljen je novi pješački semafor s radarom brzine u Ladimirevcima – dodaje policija i nastavlja…

– Semafor je postavljen u suradnji sa Upravom za ceste Osječko-baranjske županije i Gradom Valpovom.

– Semafor se nalazi na županijskoj cesti Ž-4060, u zoni osnovne škole i dječjeg vrtića, u  samom centru mjesta, neposrednoj blizine crkve, trgovine i korisnika javnog prijevoza.

– Postavljanje ovakvog semafora nove generacije s radarskim mjerenjem brzine kretanja vozila, koji u slučaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila pali crveno svjetlo na semaforu, veliki je pomak u nastojanju smanjenja brzine kretanja vozila s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece kao najosjetljivije skupine sudionika u prometu – zaključuje se.

Foto: PU OBŽ (screenshot)