5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MORH javlja: MIG-ovi iznad Slavonije!? Moguće probijanje ‘zvučnog zida’!?

1 min read
- Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje - zaključuju iz MORH-a.
mig 21

– U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u četvrtak 24. studenog 2022. godine,u periodu od 12 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida – javljaju iz MORH-a, a što je za nas važno jer će avioni letjeti iznad triju slavonskih županija…

– Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj – dodaju iz MORH-a i nastavljaju…

– Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

– Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – zaključuju iz MORH-a.

Inače, koliko god se katkad ‘rugali’ MIG-ovima 21, riječ je i dalje o jednima od najbržih aviona na svijetu. Stvoren je kao presretač, brzinu može postići i iznad 2.000 km/h.

Foto: Pixabay (ilustracija)