19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Žirafa je pogriješila! ZOO vrt ‘s klupe uveo’ gorske kune! A one kažu: Hrvatska Vs. Kanada bit će…

2 min read
Iz jedne od dvaju posuda, s hrvatskom i kanadskom zastavom, valjalo je pronaći 'onu bolju'. Igralo se 'za gol više'.

Žirafa iz osječkog ZOO vrta prognozirala je ishod utakmice Hrvatske i Maroka. Rekla je, odabirom posude s hranom s hrvatskom zastavom, nema brige za Dalićeve izabranike u prvoj utakmice Mundijala u Kataru. A onda – ‘ćorak’. I zato, iz osjelkog ZOO vrta za drugu utakmicu, susret s Kanadom, ‘s klupe u igru’ ušle su gorske kune, Kanađanke, Kanađani. Zadatak je bio isti, lagan reklo bi se. Iz jedne od dvaju posuda, s hrvatskom i kanadskom zastavom, valjalo je pronaći ‘onu bolju’. Igralo se ‘za gol više’.

– Druga utakmica Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu na rasporedu je u nedjelju u 17 sati, a odmjerit će snage s reprezentacijom Kanade. S obzirom na to da u ZOO vrtu imamo životinje podrijetlom Kanađane, dali smo im priliku prognozirati rezultat, odnosno hoće li navijati za Hrvatsku ili Kanadu! – napisali su iz ZOO vrta na Facebooku, dijeleći i fotografije trenutka ‘prognoziranja’.

– Gorske kune, wolverini, žderonje, rosomasi ili lat. Gulo Gulo, dva sedmogodišnja brata, koji su u osječkom ZOO vrtu od 2016. godine, presudili su u korist Hrvatske. Ponuđene su im dvije kutije sa sijenom, oplemenjenim začinima, koje inače obožavaju i s kojim se rado igraju. Bilo je neizvjesno do same završnice hoće li im proraditi kanadsko domoljubno srce ili ipak naklonost prema državi u kojoj žive – dometnuli su šarmantno iz ZOO vrta.

– Guliver je prognozirao prvi gol za Hrvatsku, a Oliver je odmah uzvratio istom mjerom, što je dovelo do izjednačenja rezultata. U narednim minutama, sreća se okrenula, Guliver se još dva puta zaletio u kutiju s hrvatskim nacionalnim znakovljem i povećao vodstvo na 3:1. Tako je završio ogled u ZOO vrtu. Nama preostaje nadati se istome i u nedjelju! – zaključili su.

Foto: ZOO vrt (screenshot)