2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Počeo advet! Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu!

1 min read

Prvu svijeću na adventskom vijencu u povodu došašća u nedjelju je na Trgu pape Ivana Pavla II ispred osječke konkatedrale svetih Petra i Pavla upalio župnik mons. Adam Bernatović.

Svečanosti paljenja svijeće, uz brojne građane, prisustvovali su i zamjenici osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković.

– Ova prva adventska svijeća, svijeća vjere i nade, šalje važnu poruku, da se nadamo miru u svijetu, pogotovo kada pogledamo što se događa u svijetu i Ukrajini. Svim našim sugrađankama i sugrađanima želimo da ovo najljepše i najčarobnije doba u godini provedu u miru i ljubavi, uz svoje najmilije, i da uživaju u adventskoj ponudi koju ćemo vrlo brzo i prikazati – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Advent u Osijeku ove će se godine, uz bogat zabavni, kulturni, glazbeni i gastronomski program, ponovno održavati u Tvrđi, i to od 2. do 30. prosinca. Uz središnji program u Tvrđi kroz nekoliko točaka šetnje gradom, koji će ove godine, kao nikada do sada, biti osvijetljen s 15 kilometara blagdanske rasvjete, moći će se pronaći razne ugostiteljske sadržaje.

Tekst i foto: Grad Osijek