19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Je li Pavao Vujnovac ustuknuo pred šeikom Alketbijem? Sutra skupština Fortenove…

1 min read
Na dnevnom redu je tek provedba financijskih izvješća, a skinute su brojne točke, među kojima i - produljenje 6-godišnjih mandata u Upravnom odboru Fortrenove, dodaje N1

Skupština Fortenova grupe trebala bi se sutra održati u Zagrebu. Je li Pavao Vujnovac ustuknuo pred šeikom Alketbijem? – pita se u današnjem tekstu N1, dodajući kako je dnevni red najavljene skupštine kraći nego što je bilo ranije spominjano i predviđeno.

Na dnevnom redu je tek provedba financijskih izvješća, a skinute su brojne točke, među kojima i – produljenje 6-godišnjih mandata u Upravnom odboru Fortrenove, dodaje N1, dodajući kako zbog šeikovog pokušaja preuzimanja Sberbankovog udjela, produljenje mandata, barem zasad, neće dobiti izvršni direktor Fabris Peruško ili Pavao Vujovac, vlasnik oko 30% kompanije.

Povučen je prijedlog i smjene Romana Goltsova, Sberovog čovjeka. Skidanje svih ovih točaka zatražio je Saif Alketbi, onaj koji tvrdi kako ima 43% dionica, dodaje N1.

– Odvjetnici društva Fortenova (…) suglasili su se prijedlogom koji su dali odvjetnici društva SBK da se ostale točke dnevnog reda koje su prvobitno bile planirane odgode za sljedeću sjednicu Glavne skupštine, s obzirom da je SBK podvrgnut procedurama za upoznavanje klijenta u Nizozemskoj – priopćili su iz kompanije za N1.

Žele reći, piše N1, da mu daju šansu da putem KYC – know your customer obrasca u idućih nekoliko tjedana dokaže da ima sve licence i da je novi vlasnik 43% udjela.

Cijeli tekst čitajte na izvorniku – N1.

Foto: Youtube (screenshot)