20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ding, dong..! Dolazi vrijeme korištenja usluga prijevoza, a ne kupovanja automobila!?

1 min read
Studija nadalje kaže kako su rad na daljinu, energetske krize, klimatske promjene i poremećaji u lancima opskrbe, značajno utjecali.

Odzvanja li privatnim automobilima!? Ding, dong… Pišući o pretpostavci kako će usluge i softver bit važniji općem potrošaču od vlasništva nad vozilom, budući da će softverske platforme orkestrirati cijelo putovanje, Revija HAK, navodi i tri moguća trenda…

Naime, konzultantska tvrtka BearingPoint, tvrtka za savjetovanje o upravljanju i tehnologiji, sugerira da će odluke o mobilnosti u Europi i svijetu biti vrlo različite već 2030. godine. Studija Destination 2030, Who’s in the driver seat for the future of mobility? detektira tri trenda…

Prvi je da će svako će putovanje postati personalizirano iskustvo, drugi je kako se o klimatskoj neutralnosti neće pregovarati, a treći, za prosječnog našeg čovjeka možda i najvitalniji – vozači će prije koristiti usluge nego posjedovati vozila.

Studija nadalje kaže kako su rad na daljinu, energetske krize, klimatske promjene i poremećaji u lancima opskrbe, značajno utjecali.

Tako čak 87% sudionika ankete vjeruje da će rjeđe putovati na posao, a 81% je reklo da će ići na znatno manje poslovnih putovanja.

Na kraju, ulaganja u infrastrukturu će se povećati u aktivnosti poput hodanja i biciklizma. Oko 49% anketiranih kaže da su spremni žrtvovati vlasništvo nad vozilom.

A onda, kako će korisnici više koristiti usluge poput car sharinga…

Foto: Pixabay (ilustracija)