2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek obranio titulu Eco Cityja! Gradonačelnik Radić: “Čestitam građanima Osijeka”

1 min read
- Građani odvajaju otpad već na kućnom pragu i time se ponosimo svi u Osijeku - kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući kako je vrlo teško pobijediti, još teže braniti titulu.

Grad Osijek obranio je večeras tisulu Eco Cityja u Opatiji, na Danima regionalnog razvoja i EU fondova. Nagradu gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću uručio je premijer Andrej Plenković.

– Građani odvajaju otpad već na kućnom pragu i time se ponosimo svi u Osijeku – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući kako je vrlo teško pobijediti, još teže braniti titulu.

– Ponosan sam što smo obranili lanjsku titulu. Veliko je to priznanje za Grad Osijek. Čestitam svim nominiranim gradovima, ali najviše čestitam građankama i građanima Osijeka. Jer oni su zaslužni za ove rezultate – nastavio je gradonačelnik, dodajući i kako je Osijek jedini grad u Hrvatskoj koji odvaja iznad 50% otpada, kako imamo 4 reciklažna dvorišta, kompostanu…

– U tijeku je i projekt sanacije odlagališta otpada, vrijedan 73 milijuna kuna.

– Imamo dijeljene i bickle i automobile, imamo i 13 ekološki prihvatljivih novih autobusa, pripremamo se za niskopodne tramvaje, a gradimo i najmoderniji pročistač voda. Imamo i 50 kilometara biciklističkih staza i više parkova nego trgova… – nastavio je nizati Radić, zaključujući…

– Kada sve to uzmemo u obzir, obrana titule nije bila neočekivana.

Foto: Grad Osijek (screenshot)

Facebook Comments