28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sretan vam Dan Grada Osijeka! Evo što je Osijek sve pripremio za danas…

2 min read
A evo što je Osijek sve pripremio za danas...

Prije svega, dragom gradu, svim Osječankama i Osječanima želimo sretan rođendan, sretnu 236. obljetnicu spajanja Gornjeg, Donjeg grada i Tvrđe u jedinstvenu cjelinu kakvu danas poznajemo kao svoj Osijek.

A evo što je Osijek sve pripremio za danas…

Zamjenici gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Vladimirom Hamom nazočit će  tradicionalnoj budnici koju će izvesti članovi Hrvatskog obrtničkog pjevačkog i glazbenog društva Zrinski. Bit će to na Trgu Svetog Trojstva, pod krošnjama ginka u Tvrđi, u 8 sati izjutra.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić nazočit će otvorenju dionice Beli Manastir – Osijek na autocesti A5, dijela koridora Vc. Ondje će biti premijer RH Andrej Plenković i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, a otvorenje je u 9 sati.

U 10 sati počinje u osječkom HNK-u Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka. Gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima nazočit će sjednici, a dolazi i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin nazočit će svečanome otvorenju i obilasku obnovljene poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Zvonimorovoj ulici Osijeku. Otvorenju u 12 sati će nazočiti i ministrica Nataša Tramišak te ministar Marin Piletić.

A onda, u 18 sati nas očekuje otvorenje Adventa u Osijeku. Otvorit će ga u Tvrđu, na Trgu Svetog Trojstva gradonačelnik Ivan Radić i župan Ivan Anušić.

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočit će svečanom programu obilježavanja 50. obljetnice Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku u Cvjetkovoj ulici u Donjem gradu, u večernjim satima.

Nadalje, a ranije, u 10 sati u Kulturnom centru u Osijeku slijedi proglašenje pobjednika i nagrađivanje najboljih radova učenika u tradicionalnoj 29. Lampioniadi.

U 19 sati u Kinu Urania na rasporedu je projekcija filma DGO II/III.

Naposljetku, u nedjelju, slijedi i Humanitarna utrka: Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre. Utrka starta kod Picassa u 11:30 na osječkoj promenadi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)