2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Marko Eljuga najavio projekte u Retfali, kapitalne investicije… Podrška stigla i od Retfalčanke iz Vlade!

2 min read
Natiskalo se u prostore gradske četvrti, moguće, i 200 osoba, čuti plan i program stranke. Sukladno projektima koji će biti financirani iz sredstava EU, Retfala bi u narednom razdoblju mogla značajnije 'profitirati'.

Vlada RH će danas, zacijelo, imati telefonsku sjednicu. Zbog cijene goriva. Očekuje se da će pasti za oko 90 lipa po litri. Ali, unatoč jutarnjim obvezama u Zagrebu, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak retfalački stranački skup HDZ-a nije propustila. Retfalčanka iz Banskih dvora došla je dati punu podršku Marku Eljugi, nositelju liste TO Retfala HDZ-a na Izborima za gradske četvrti i mjesne odbore. Svakako, stigao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Temeljni ogranak HDZ-a Retfala imao je sinoć u Osijeku u GČ Retfala stranački skup ususret ‘komunalnim izborima’. Važni su to izbori za komunikaciju projekata i želja određene četvrti prema Gradu Osijeku, sa smjerom njihove realizacije. Nositelj liste Marko Eljuga predstavio je istu, s još 10 osoba, na kojoj su i Mate Jurčević, predsjednik TO-a, dr. Domagoj Drenjančević, brojni drugi…

Natiskalo se u prostore gradske četvrti, moguće, i 200 osoba, čuti plan i program stranke. Sukladno projektima koji će biti financirani iz sredstava EU, Retfala bi u narednom razdoblju mogla značajnije ‘profitirati’.

Okupljene su radovale vijesti i najave rekonstrukcije Ulice Josipa Jurja Strossmayera, njezino ‘pretvaranje’ u Aveniju, s izmještanjem tramvajske pruge u desni kolnički trak, sukladno čemu bi kuće i pločnici trebali ‘dobiti zraka’, travnjake, drvored. Najava rekonstrukcije tržnice, izgradnja trga…, posebno su naglašene, ali i rekonstrukcije pojedinih ulica, rekonstrkcije odvodnje i vodoopskrbe, koja je već na više mjesta otpočela, gdjegod i dovršena. Napokon, ponajveće zanimanje izazvale su najave rješavanja akutnih i višegodišnjih problema i teškoća…

– Ulica Bele Bartoka zahtjeva rješenje oborinskih voda. I to je problem star 30 godina. Sva potrebna dokumentacija je dovršena, plan i projekt postoje, sukladno čemu, sve su prilike, da ćemo tijekom naredne godine krenuti u trajno rješavanje problema… – kazao je među ostalim Marko Eljuga.

– Prioriteti su sada proširenje parkirališta na Vijencu Petrove gore, u Ulici Ljudevita Posavskog i u Kapelskoj ulici, dječja igrališta, uređenje staza i nogostupa. Prijedlozi kapitalnih investicija predviđaju spomenutu Ulicu Bele Bartoka, zajedno s vodoopskrbnom mrežom, odvodnjom, kolnikom i pločnikom, a rekonstrukcija je predložena i za Sljemensku ulicu. Realizirani su projekti u Čvrsničkoj, Psunjskoj, Moslavačkoj… – nizao je Eljuga.

Foto: OsijekExpress.com