25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO U Osijeku obilježena 23. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

1 min read
Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve: nedavno smo spojili jug Hrvatske Pelješkim mostom, dio smo Europske unije, ušli smo u Schengen, ulazimo u eurozonu, sve su to strateški ciljevi koje je zacrtao doktor Tuđman koji je zaslužan i za međunarodno priznanje Hrvatske – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U povodu 23. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u središtu Osijeka su podno njegova spomenika izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i braniteljskih udruga položila vijence i zapalila svijeće.

– S ponosom, poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se prvog hrvatskog predsjednika, oca moderne hrvatske države koji je dao svoj ključni doprinos u povijesti za modernu, samostalnu i suverenu Hrvatsku. Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve: nedavno smo spojili jug Hrvatske Pelješkim mostom, dio smo Europske unije, ušli smo u Schengen, ulazimo u eurozonu, sve su to strateški ciljevi koje je zacrtao doktor Tuđman koji je zaslužan i za međunarodno priznanje Hrvatske – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Kao prvi hrvatski predsjednik dao je velik doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, zajedno s hrvatskim braniteljima i Domovinskim ratom koji je temelj stvaranja naše domovine. Citirao bih njegove riječi: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što – kazao je zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Tekst i foto : Grad Osijek