29. siječnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Kamion na granicu stigao s namještajem! RTG uređaj otkrio veliku količinu skrivenih cigareta!

2 min read
- Fizičkim pregledom vozila utvrđeno je da se pored prijavljene robe u poluprikolici nalazi skriveno šest kutija ispunjenih s ukupno 4000 kutija (80000 komada) raznih vrsta cigareta.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik izdvojili su radi kontrole teretno vozilo registarskih oznaka Sjeverne Makedonije kojim je upravljao državljanin Republike Sjeverne Makedonije – javlja Carinska uprava i nastavlja…

– U vozilu je prijavljen uvoz namještaja iz Sjeverne Makedonije u EU te se na istom nalazilo postavljeno carinsko obilježje dok je pregledom utvrđeno da je pristup deklariranoj robi moguć bez skidanja carinskog obilježja.

– Zbog sumnje da se u vozilu uz uredno deklariranu robu – namještaj prevozi i skrivena roba, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pregled navedenog vozila RTG uređajem, kojom prilikom su u zadnjem dijelu poluprikolice, a ispod deklariranog namještaja, uočeni oblici koji ne odgovaraju opisu robe.

– Fizičkim pregledom vozila utvrđeno je da se pored prijavljene robe u poluprikolici nalazi skriveno šest kutija ispunjenih s ukupno 4000 kutija (80000 komada) raznih vrsta cigareta.

– Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona, Područna jedinica – Služba za mobilne jedinice Vukovar je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv vozača.

– Pronađena roba je oduzeta, a obračunata je i naplaćena trošarina u iznosu od 77.410 kuna.
Zbog počinjenog prekršaja opisanog člankom 61. st.1. t.11. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna.

Foto: Carinska uprava (screenshot)